Πουλερικά Ειδικών Εκτροφών

Πουλερικά Ειδικών Εκτροφών​

“Ανώτερη ποιότητα
με υψηλή βιολογική
& διατροφική αξία

– Tί είναι τα Πουλερικά Ειδικών Εκτροφών;

Τα Πουλερικά Ειδικών Εκτροφών έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν προϊόντα υψηλής βιολογικής & διατροφικής αξίας. 

Οι ειδικές εκτροφές βασίζονται στις παρακάτω αρχές:

  1. Τα πουλερικά μεγαλώνουν σε μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες και οι μονάδες που διαβιώνουν είναι πτηνοτροφεία ανοιχτού τύπου, πλησιάζοντας τους παραδοσιακούς ορνιθώνες.
  2. Η τροφή τους βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό δημητριακών και σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό καλαμποκιού, τα οποία συμβάλλουν στη διασφάλιση της ιδιαίτερης γεύσης του κρέατος και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα απλά συμβατικά.
  3. Οι φυλές των πουλερικών είναι αργής ανάπτυξης, με κύριο στόχο όχι την απόδοση αλλά την ποιότητα του κρέατος με αποτέλεσμα η σφαγή τους να ξεκινά σε ηλικία άνω των 85 ημερών σε σχέση με το απλό συμβατικό που σφάζεται στις 45 ημέρες.

– Πώς ο καταναλωτής ξεχωρίζει τα Πουλερικά Ειδικής Εκτροφής σε σχέση με τα απλά συμβατικά;

Τα Πουλερικά Ειδικής Εκτροφής έχουν ένα ιδιαίτερο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, το κρέας τους είναι πιο σκουρόχρωμο, έχουν συνήθως μεγαλύτερο σωματικό βάρος, ενώ η διαφορά ανάμεσα σε έναν κόκορα και μία κότα ειναι διακριτή και οπτικά αλλά και γευστικά.

-Τι προτείνουν τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ;

  1. Κόκορας κόκκινης ράτσας ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ, 3-4 κιλά, ειδικής εκτροφής & αργής ανάπτυξης άνω των 85 ημερών, ολόκληρος με κεφάλι και πόδια ή τεμαχισμένος σε μερίδες & συσκευασμένος σε δισκάκι.
  2. Κότα κόκκινης ράτσας ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ, 3-3,5 κιλά, ειδικής εκτροφής & αργής ανάπτυξης άνω των 85 ημερών, ολόκληρη ή τεμαχισμένη σε μερίδες & συσκευασμένη σε δισκάκι.
  3. Κόκορας χωριάτικος, άνω των 65 ημερών, 3-4 κιλά, ειδικής εκτροφής, ολόκληρος με κεφάλι και πόδια ή τεμαχισμένος σε μερίδες & συσκευασμένος σε δισκάκι.
  4. Κότα χωριάτικη άσπρης ράτσας, άνω των 65 ημερών, 3-4 κιλά, ειδικής εκτροφής & αργής ανάπτυξης, ολόκληρη ή τεμαχισμένη σε μερίδες & συσκευασμένη σε δισκάκι (από Νοέμβριο έως Ιανουάριο).
  5. Κοτόπουλο κόκκινης ράτσας ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ, 1,8-2,5 κιλά, ειδικής εκτροφής & αργής ανάπτυξης άνω των 70 ημερών, χύμα ή συσκευασμένο σε δισκάκι.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Μανάγουλη Ευπαλίου Δώριδος, 330 56

Τηλ.: 26340 71 401
Ε-mail: info@kontoxristos.gr