Η Εταιρεία | Η Ιστορία Μας

Η Εταιρεία | Η Ιστορία Μας

“Μία επιχειρηματική μονάδα
από τη Ναυπακτία,
για όλη την Ελλάδα

Η εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.» είναι μία υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας κοτόπουλου.

Ιδρύθηκε το 1994 με την επωνυμία “ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.”, παράγοντας 150 κοτόπουλα την ημέρα. Στη πορεία του χρόνου πολλά άλλαξαν, ενώ σήμερα η εταιρεία παράγει 100.000 κοτόπουλα την εβδομάδα, συνεχίζοντας πάντα να διαθέτει στους καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα, παντρεύοντας τις σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους με την ελληνική παράδοση.

Η μορφή της εταιρείας είναι καθαρά οικογενειακή και η μετοχική σύνθεση απαρτίζεται από τον ιδρυτή και σημερινό Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο Γρηγόρη Κοντοχρήστο, τη σύζυγο του Κατερίνα Χασαπογιάννη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει δυναμικά στην επιχείρηση και η νέα γενιά της οικογένειας, ο Παναγιώτης και ο Ανδρέας Κοντοχρήστος.

200 και πλέον εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απαρτίζουν τη μεγάλη οικογένεια του ομίλου και φροντίζουν καθημερινά από όλα τα πόστα για την άψογη και υποδειγματική λειτουργία του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η δύναμη της εταιρείας και το σημαντικότερο κομμάτι της. Κύριο μέλημα της Διοίκησης είναι να υπάρχει ανεπτυγμένο το αίσθημα σεβασμού και εκτίμησης προς όλους.

Όραμα της εταιρείας είναι να προσφέρει καθημερινά στους πελάτες της, τα πιο ποιοτικά προϊόντα από κοτόπουλο, με σκοπό το όνομα ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ να είναι συνώνυμο της απόλυτης ποιότητας και της γνήσιας ξεχωριστής γεύσης.

Ο ιδρυτής και σημερινός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, 
κ. Γρηγόρης Κοντοχρήστος

Το γραφικό λιμανάκι της Ναυπάκτου που αποτελεί έλξη εκατοντάδων ταξιδιωτών, χειμώνα και καλοκαίρι.

 • 1994: Ίδρυση της εταιρείας “ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” με παραγωγή 150 κοτόπουλα την ημέρα και λειτουργία του πρώτου καταστήματος λιανικής στη Ναύπακτο
 • 2001 – 2005: Ίδρυση της εταιρείας “ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.” και μετεγκατάσταση της σε σύγχρονη μονάδα πτηνοσφαγείου, επεξεργασίας και τυποποίησης στη Μανάγουλη Δωρίδος και παράλληλη ανάπτυξη δικτύου λιανικής με την επωνυμία “ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ” με νέα καταστήματα σε Μεσολόγγι, Κιάτο, Αγρίνιο, Άμφισσα & Ιτέα.
 • 2008: Δημιουργία υπερύγχρονων και καινοτόμων πτηνοτροφικών μονάδων στον Γαλατά Μεσολογγίου
 • 2010 – 2014: Ανάπτυξη του δικτύου λιανικής με εταιρικά και franchise καταστήματα, φτάνοντας τα 24.
 • 2016: Αναβάθμιση του υφιστάμενου πτηνοσφαγείου με νέα αυτοματοποιημένα μηχανήματα τεμαχισμού & τυποποίησης, με εισαγωγή της τεχνολογίας αερόψυξης, καθώς επίσης και με νέες πτέρυγες παραγωγής στο κεντρικό κτίριο.
 • 2017 – 2019: Δημιουργία του νέου μοντέλου καταστήματος “tis mamas!” με ζεστή γωνιά και περαιτέρω ανάπτυξη του υφισταμένου δικτύου λιανικής, φτάνοντας τα 33 καταστήματα σε 30 πόλεις της χώρας. Παράλληλα λειτούργησαν 3 κέντρα διανομής σε Ασπρόπυργο, Πάτρα & Καλαμάτα, ενώ ανανεώθηκε και ο στόλος φορτηγών ψυγείων, με νέα οχήματα τελευταίας γενιάς και τεχνολογίας.
 • 2020: Εκσυγχρονισμός του εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών και άνοιγμα του 34ου καταστήματος και 2ου στην Κόρινθο
 • 2021: Άνοιγμα του 35ου καταστήματος και 2ου στον Πύργο και του 36ου καταστήματος στο Λουτράκι
 • 2022:  Ένταξη στο δίκτυο καταστημάτων shop in shop σημείου τα “Ελληνικά Μάρκετ Γκέκα” στον Λυγιά Ναυπάκτου και άνοιγμα του 38ου καταστήματος στο Ξυλόκαστρο
 • 2023:  Άνοιγμα του 39ου καταστήματος στη Χαλκίδα και προσθήκη ζεστής γωνιάς στο κατάστημα του Βύρωνα
 • 2024:  Προσθήκες ζεστών γωνιών στα καταστήματα Γαστούνης & Τρίπολης. Επέκταση και προσθήκη ζεστής γωνιάς στο κατάστημα Κιάτου

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Μανάγουλη Ευπαλίου Δώριδος, 330 56

Τηλ.: 26340 71 401
Ε-mail: info@kontoxristos.gr