ΣΥΚΩΤΟΚΟΙΛΙΕΣ λαδορίγανη στον φούρνο
Συκωτοκοιλιές λαδορίγανη στον φούρνο που μπορεί να συνοδευτούν με ρύζι, πατάτες φούρνου ή και πατάτες τηγανητές!
✅ ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 1/2 κιλό ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ & ΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
- 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
✅ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε λεκάνη τις συκωτοκοιλιές, ρίχνουμε 1/2 λίτρο γάλα, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα
- Στραγγίζουμε από το γάλα και τις τοποθετούμε σε βαθύ ταψί
- Ρίχνουμε 2 κ. σούπας αλάτι ομοιόμορφα, 3 πρέζες πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Σε μπολ, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια, 2 κ. σούπας μουστάρδα, 2 πρέζες ρίγανη και στη συνέχεια τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε στο μπολ 1 σφηνάκι λευκό κρασί και περιχύνουμε τις συκωτοκοιλιές ομοιόμορφα και ανακατεύουμε
- Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά
- Έπειτα, γυρίζουμε τις συκωτοκοιλιές, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά
- Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές
Καλή σας όρεξη!