ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ στον φούρνο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, κοτόπουλο γιουβέτσι στον φούρνο, σε μία εύκολη παραδοσιακή συνταγή!

✅ ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1 συσκευασία ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ 500γρ ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κόκοι μπαχάρι
  • 500 γρ αποφλοιωμένο τοματάκι
  • 1 κ. σούπας πελτέ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε βαθύ ταψί από την ανάποδη πλευρά
  • Ρίχνουμε στο ταψί 3 σκελίδες σκόρδο και 3 κόκους μπαχάρι
  • Ρίχνουμε στα κομμάτια κοτόπουλου ομοιόμορφα και από κάθε πλευρά αλάτι και 4 πρέζες πιπέρι (2 πρέζες από κάθε πλευρά) και τοποθετούμε και πάλι ανάποδα στο ταψί
  • Βάζουμε στο multi 500γρ αποφλοιωμένο τοματάκι και 1 κ. σούπας πελτέ και χτυπάμε. Αμέσως μετά περιχύνουμε ομοιόμορφα στα κομμάτια από το κοτόπουλο και το απλώνουμε να πάει παντού
  • Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κομμάτια από το κοτόπουλο
  • Ριχνουμε ομοιόμορφα 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
  • Γυρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο ανάποδα και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ακόμα (μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η πέτσα)
  • Έπειτα βγάζουμε το ταψί, αφαιρούμε τους κόκους με το μπαχάρι και προσθέτουμε το κριθαράκι (ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό μόνο αν δεν έχει σκεπαστεί), επανατοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 8 με 10 λεπτά

Καλή σας όρεξη!