Πατέ από συκωτάκια

2013-01-21

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
(πλυμένα και καθαρισμένα από ίνες)
2 κρεμμύδια (πολύ ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
80 γραμμάρια βούτυρο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτρτιμμένο)
Βούτυρο (λιωμένο)
Δαφνόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τη μια κουταλιά κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τελείως.
Τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ με το βούτυρο, το υπόλοιπο κονιάκ και το αλατοπίπερο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια οβάλ φόρμα ή πήλινο σκεύος και αφού ισιώσουμε την επιφάνεια, διακοσμούμε με φύλλα δάφνης.
Αφήνουμε το πατέ στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Αν δεν το καταναλώσουμε την ίδια μέρα, το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο για να μην ξεραθεί.
Το σερβίρουμε με αλμυρά κράκερ ή μπισκότα ή για ακόμα πιο ακραία γεύση, με φέτες μήλου.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1