Ρολό μπιφτέκι στην κατσαρόλα

2013-01-24

Φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
Λευκό κρασί
1 λεμόνι στυμμένο
1 ντομάτα ολόκληρη ξεφλουδισμένη
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Νερό
Λίγο κορν-φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το ρολό στριφογυρίζοντας το στην κατσαρόλα. Ρίχνω και το σκόρδο να σοταριστεί.
Αφού ροδοκοκκινίσει το ρολό, το σβήνω με κρασί και λεμόνι. Ρίχνω την ντομάτα ολόκληρη ξεφλουδισμένη, τα μανιτάρια όλα, την κανέλα, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το μπαχάρι και ρίχνω και νερό μέχρι να καλυφτεί όλο το ρολό.
Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει καλά. Το ρολό είναι έτοιμο όταν βάζω το μαχαίρι στη μέση και μέχρι κάτω (να διασχίζει όλο το ρολό) και βγαίνει καθαρό.
Αφού γίνει το ρολό, τα βγάζω από την κατσαρόλα και το αφήνω σε ένα πιάτο να κρυώσει. Στη σάλτσα με τα μανιτάρια που έχει μείνει, βάζω φωτιά και την αφήνων να βράσει λίγο. Αφού πιεί τα υγρά της, τη δένω με το κορν-φλάουρ.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0