Κοτόπουλο με φέτα και δυόσμο

2013-01-24

ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλου
30 γρ. φέτα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φρέσκος δυόσμος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. λάδι
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Σε κάθε κομμάτι ανοίγουμε στο πλάι μια σχισμή, προσέχοντας να μην είναι διαμπερής, και τη γεμίζουμε με 2-3 φέτες τυρί και 6-8 φύλλα δυόσμο. Σφραγίζουμε τα κομμάτια με λαδωμένες οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο που έμεινε και τον πασπαλίζουμε στο κοτόπουλο. Το περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε για 20’ γυρνώντας στο μεταξύ 1-2 φορές.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στη μέγιστη θερμοκρασία.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο 2-3’ από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0