Κοτόπιτα

2013-01-24

ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο (ένα κιλό)
1 ολόκληρο κρεμμύδι
500 γρ. μ. φύλλα κρούστας
1 φύλλο δάφνη
2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
2 χτυπημένα αυγά
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί
2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, το ολόκληρο κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και το αφήνετε να βράσει καλά. Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε τα πέτσες και τα κόκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια. Ετοιμάζετε μια άσπρη σάλτσα με το βούτυρο, το αλεύρι και 2 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο, κατά τον ίδιο τρόπο όπως τη μπεσαμέλ (αντί για γάλα χρησιμοποιείτε το ζουμί του κοτόπουλου). Όταν κρυώσει η σάλτσα προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο καθώς και τον μαϊντανό ή τον άνηθο.
Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα με βούτυρο. Σκεπάζετε τα φύλλα με τη γέμιση και τελειώνετε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Ψήνετε την κοτόπιτα σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0