Αλανιάρα κότα σούπα με αυγολέμονο

2013-01-24

ΥΛΙΚΑ:
½ κότα
2 αυγά
2 χούφτες ρύζι γλασέ
3 λεμόνια
Νεράκι
Πιπέρι
Λαδάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένουμε πολύ καλά και κόβουμε το κοτόπουλο. Στην συνέχεια το βράζουμε για 2 και πλέον ώρες, συμπληρώνοντας ζεστό νερό όποτε χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λάδι, αλάτι και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε τις δυο χούφτες ρύζι και το αφήνουμε στο μάτι για 15 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στύβουμε τα λεμόνια, βάζομε το χυμό τους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, για να δέσει πιο όμορφα η σούπα, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρίσουν.
Παίρνουμε περίπου 5 κουταλιές της σούπας ζουμί από το φαγητό, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα και είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι και … Μακεδονομάχοι ορμάτε!

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0